28. apr. 2012

EVERYBODY HAS A DARK SIDE

Alle har en mørk side – er det ikke det man siger? Jeg skal ikke kunne tale på vegne af andre folk, men jeg kan sige, at jo, jeg har en mørk side. Jeg har det sådan med folk, at jeg kan rigtig godt lide at være social og at få nye venner og skabe netværk – men mindst én gang om ugen lukker jeg helt ned. Jeg har brug for en pause for alle de mennesker, et pusterum. Hvis ikke jeg får den pause, går det meget udover mit humor og hvordan jeg agerer og reagerer på folk. Oftest bryder jeg ud i gråd, når jeg endelig er alene. Og jeg græder ofte ikke over noget specielt – jeg græder bare. For der et eller andet ukendt, som bare skal ud. Noget, som har været gemt inde i mig hele ugen, og når jeg så endelig bliver alene kan jeg helt give slip. Forstå mig ret, jeg kan sagtens være mig selv sammen med andre folk, og jeg også slappe af. Jeg kan også sidde ved siden af en person (dog alt efter mit forhold til personen) og slet ikke sige noget. Bare være sammen uden nødvendigvis at tale sammen. Men for mig er det bare ikke det samme. Jeg skal være helt alene. Og gerne med noget musik. Det kan godt være, jeg hører Bon Iver, Birdy og en masse andre fine musikere, men jeg hører også Whitechapel og Deftones. Det kan være godt at høre, når jeg er vred, men jeg kan sagtens også høre det uden at være sur. For eksempel hører jeg næsten altid Deftones, når jeg er på vej til arbejde. 

    Deftones - Lotion
En anden ”mørk sag”, I burde vide om mig er, at jeg er lidt speciel når det kommer til sår og ar. Jeg synes… de er pæne. Det lyder nok meget mærkeligt, men det gør jeg altså. Jeg har aldrig gjort selvskade på mig selv, men nogle gange sidder jeg med en spids blyant og ”snitter” i mig selv. Det lyder også meget forkert. Og der er mange, som misforstår det, og tror jeg skærer i mig selv. For mig er det bare ren tidsfordriv, når jeg sidder i timerne og ikke har noget at lave. Jeg gjorde det en del i folkeskolen, men er stoppet efter gymnasietiden. Ikke rigtig af nogen grund… Det er jeg bare. Der er nok mange, som er ganske tilfredse med det. 

    Paramore - Decode
Jeg er ret voldelig. Jeg har siden folkeskolen haft den idé, at når jeg bliver sur eller har for meget energi til at sidde stille på min rumpet og lytte efter – så skal jeg altså ud med noget. Det gjorde jeg ved at hamre min knytnæve ind i en opslagstavle. Sådan én med stof på, så jeg sled huden af og det blødte – uh, det var det bedste. På min gamle skole er der nu en masse opslagstavler med buler og små blodpletter på – mit kunstværk. Ej, sådan ser jeg det slet ikke. Det er vel egentlig også lidt ulækkert. På mit gymnasium var der ikke lige så gode opslagstavler, og det var jo en forhindring. Hvad gør man så? Jamen så lader man det jo bare gå udover sin klassekammerat. Ej, hvor lyder jeg dog ond! Cecilie fra min klasse har lidt det første halve år af 1.g – hver gang, jeg var for meget oppe at køre (hvilket skete tit – mangel på søvn) fik hun den mest velrettede lammer, og så var jeg tilfreds. Blå mærker over det hele, siger jeg jer. Jeg får en form for tilfredsstillelse, når jeg slår, men efter jul og nytår 2011 sagde jeg til mig selv, at jeg ville prøve at holde op. I det mindste med at slå Cecilie/mennesker. Det hænder i ny og næ, men det er alt sammen af ren kærlighed. Jeg har aldrig (vist nok…) været oppe at slås i et rigtig slagsmål, og det har jeg heller ikke tænkt mig skal ske. Så Cecilie, hvis du læser med her er jeg meget ked af, jeg har gået og slået dig så meget! Din stakkel, det gør jo ondt… Men som jeg har sagt til dig tidligere – nu har jeg hærdet dig til det virkelige liv/livet efter gymnasiet! Og far, hvis du også læser med. Så lad nu være med at være bekymret! At jeg nu har lagt det her ud betyder ikke at du skal til at tage det hele op igen – som du kan læse, gør jeg jo ikke de ”farlige” ting mere. Så venligst lad det ligge.

6 kommentarer:

 1. Altså, det lyder som nogle reeet underlige små ting - især det med at sidde og småsnitte i sig selv og smadre opslagstavler! Din trang til at slå folk engang imellem tror jeg de fleste kan relatere til, men der er stor forskel på at tænke det og så faktisk at gøre det! Det lyder godt, at du har besluttet dig for at lade være med det.
  Sidst vil jeg sige, at bare det, at du skriver dette blogindlæg viser, at du har en vis selverkendelse og er klar over, at det ikke er heeelt normale tendenser - men at du samtidig har det under kontrol :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså, det er med at have en trang til at slå folk - det er ikke af irritation. I hvert fald ikke til personen. Hvis jeg slår nogen mennesker har det ikke noget at gøre med dem personligt :-) (hold da op, jeg er mærkelig!!)
   Er meget glad for din sidste kommentar - for det føler jeg nemlig også selv :-)

   Slet
 2. Det er fint, at du kan stå ved de mere dystre sider af dig selv :-) Vi er ret ens på alle disse punkter, og dog.. Jeg er/har været mere ekstrem. Pas nu på dig selv! Jeg taler af erfaring, når jeg siger, at små "harmløse" ting hurtigt kan komme ud af kontrol.

  SvarSlet
  Svar
  1. Når du siger sådan er jeg meget glad for, at jeg er stoppet. For en dag kan det vel sagtens komme ud af kontrol. Tak for din bekymring :-)

   Slet
 3. Jeg synes det super flot du indrømmer det, og alle har en mørk side ja,
  det godt du selverkender det, og synes ikke det slemt, det med selvskadde
  uden at det egentlig er fordi man vil gøre selvskadde har jeg også gjort
  mange gange, ren tidsfordriv, men når andre fortæller de har gjort det
  lyder det bare så meget værre, men jeg forstår dig godt :)
  Elsker din blog Sofie, og synes din personlighed er virkelig skøn :)

  Kys Bella // bellakeller.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det føles meget mere "uha nej", når man hører andre gør det.
   Tusind tak Bella - du ved ikke hvor meget det varmer! Din blog er også virkelig fantastisk :-)

   Slet

Jeg er super glad for, at du tager dig tid til at dele din mening. Tak!